digital.bgВече е ясно, COVID-19 промени света напълно. Промени възприятията, навиците и начина

...
digital.bgВече е ясно, COVID-19 промени света напълно. Промени възприятията, навиците и начина
Коментари Харесай

Kакви са новите видео функции на Facebook, Instagram и WhatsApp

digital.bg

Вече е ясно, COVID-19 промени света изцяло. Промени усещанията, навиците и метода ни на живот. Заради физическата изолираност, която подтикна голямо количество хора да стоят доста повече време у дома, се промени напълно и методът на комуникация, работа и развлечение, които от вербални се трансфораха във виртуални.
След началото на рецесията, обществените мрежи станаха още по-популярни и се трансфораха в сцена на актьори, нов метод на препитания, опция да поддържаме връзка с близки и другари и т.н. 
В крайник с всичките тези промени, компанията Фейсбук възнамерява да добави голям брой нови функционалности за стрийминг към своите Фейсбук, WhatsApp и Instagram платформи. По този метод тя по едно и също време ще усъвършенства всекидневието на изолираност на потребителите си и ще успее да подкрепи създателите. 
Например към този момент ще има опция за онлайн гледане на платени концерти, като по време на тях потребителите ще имат опция да вършат дарения за щедрост, посредством бърз бутон. Ето и кои са главните новости при трите обществени платформи на Фейсбук.

 



 

Фейсбук
Ще стартираме от Фейсбук, при който ще се продават упоменатите билети при Livestreame на наличие. Тази функционалност не е ориентирана единствено към артисти. От нея ще могат да се възползват всички онлайн треньори, готвачи които споделят кулинарните си предписания и други. 
Фейсбук пуска и геймърска стрийминг опция на Twitch, в която могат да се ползват същите платени функционалности. Както знаем, в последните години гледането на онлайн шампионати е много по-популярно занятие измежду почитателите на гейминга.
Видео наличието в новите функционалности на Фейсбук може да се сплотява от два източника, чрез Live With функционалността на компанията. Освен това, тук ще бъдат и упоменатите бутони за дарения. Като всеки създател, самичък може да избира акцията, която аудиторията му да поддържа.
Фейсбук са помислили и за запознанствата и флиртовете сред потребителите си, тъй като към актуалният миг е доста по-трудно те са се реализират офлайн. Компанията възнамерява да добави интуитивни видео чатове за запознанства към своята Messenger функция. 
Ще имате също по този начин опция да се включите във виртуални групови стаи с опция за пускане на групови чатове. Тази функционалност доста прилича mIRC, който беше известен в края на предишния век и дружно с ICQ бе учредител на всички настоящи способи на онлайн връзка.

 



 

Instagram
След като в Instagram към този момент беше добавена функционалност за взаимно гледане на видео към групови чатове в Instagram Live, идва време за още няколко обновления. Например известните сторите, които бяха налични единствено за 24 часа, в този момент ще могат да се гледат наново за по-дълъг интервал от време като се качват в livestreme на IGTV.

 



 

WhatsApp
Най-малко промени ще получи WhatsApp, при който единственото обновяване, което към този момент е налице е ограничаване за изпращане на известия свързани подправени вести за COVID-19, тайни теории, които всяват ужас и дезинформация. На малко по-късен стадий се чака тук да се появи функционалност за колективен гласов и видео чат за до 8 индивида

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР